Methmann Art & Design
design & illustrations
12304189_985755578148952_3440197677711199215_o.jpg

Kravlenissepiger

Kravlenissepiger

Begge ark.jpg
 
 

Kravlenissepiger

18 kravlenissepiger - 50 kr + fragt

Hvis du er interesseret i et sæt kravlenissepiger, så skriv til mig på:

erik@methmann.dk

Inklusiv fragt koster de 66kr, og bliver sendt med det samme betalingen er gennemført.

 

De 18 kravlenissepiger er min første kollektion af en serie nye og utraditionelle kravlenisser. De har som alle andre kravlenisser vældig travlt med at forberede julen og meget andet af dagligdagens gøremål. De er flittige nisser med mange talenter: inden for musikken, i køkkenet, i værkstedet, med kunsten....

Traditionelle kravlenisser er pæne og ordentlige og gerne med et strøg af humor. Jeg tilfører genrer et frisk pust med en serie fagre nissepiger i situationer, vi alle kender. Og jeg gør, som kunstnere altid har gjort, jeg tegner flotte piger!

En oplagt metode er at sætte kravlenisserne over en dørkarm. Du bøjer flappen bagover og stikker evt en knappenål igennem og ned i karmen. Du kan også klippe flappen af og knalde en knappenål gennem nissehuen.

Men først skal de klippes eller skæres ud, og indrømmet, det kræver omhu at klippe eller skære pigerne ud, men udstandsede kravlenissepiger ville være meget dyrere. Jeg synes, den nemmeste metode er at bruge en skalpel. En lille, meget skarp kniv på et skaft. Skalpeller kan købes i hobbyforretninger, fx Panduro. En smal hobbykniv med afbræksblad er også velegnet og billigere end skalpellen. Papir sløver, så bræk til ny skarp spids jævnligt.

Kravlenisser er et enestående dansk/skandinavisk fænomen, og de har været udbredt i hvert fald siden 1947. De fik deres navn i 1947 af Frederik Bramming. Han tegnede adskillige ark med nissebørn, som findes på lofter i mange julekasser. Brammings kravlenisser fås stadig, og gennem tiden har mange andre kunstnere lavet serier med kravlenisser. Nissepiger er et velkendt koncept, men først nu kan du selv nyde dem som kravlenisser hjemme i stuen, på arbejdspladsen og hvor som helst, de kan gøres fast.

Mine kravlenissepiger er trykt på 280 gram coatet papir og trykt hos Rosskilde Handelstrykkeri. Et sæt med to ark i A3 vejer 74 gram.